cs en de

Fotogalerie

Česká kuchyně Francouzům chutnala 03. Květen 2019 Česká kuchyně Francouzům chutnala

Na přelomu dubna a května se 10 studentů Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč za doprovodu 4 pedagogů vydalo na týdenní pobyt do francouzského městečka Rive de Gier, aby zde prezentovali českou gastronomii. Malé městečko, nacházející se jihozápadně od Lyonu v kraji Auvergne-Rhône-Alpes, navázalo v minulém roce spolupráci s městem Třebíč a žáci a pedagogové naší školy byli pozváni panem Rolandem Comtem, ředitelem místního divadla a varieté L´Imprimerie, aby zde představili českou kuchyni. Po dobu 3 dnů připravovali žáci oborů kuchař-číšník a cukrář pod vedením svých učitelů odborného výcviku Radky Polákové a Michala Bartůňka tradiční česká jídla a české dezerty. Příprava tříchodových poledních a večerních menu probíhala v kuchyni místní hotelové školy Lycée professionnel René Cassin. Pokrmy následně žáci oboru hotelnictví pod odborným dohledem Mgr. Jarmily Necidové servírovali u slavnostně prostřených tabulí hostům divadla L´Imprimerie. Mezi hosty byli jak zastupitelé města Rive de Gier a členové různých kulturních organizací, tak běžní návštěvníci divadla. Ve volných dnech žáci navštívili např. město Lyon, přírodní park Pilat, kde je trochu překvapil čerstvě napadený sníh, a projeli se lodí po přehradě na řece Loire. Také měli samozřejmě možnost ochutnat některé speciality francouzské kuchyně, jakými jsou šneci po burgundsku nebo žabí stehýnka na bylinkovém másle. Děkujeme žákům naší školy za zdařilou prezentaci české kuchyně i naší školy.

Praktické maturitní zkoušky oboru cestovní ruch 26. Duben 2019 Praktické maturitní zkoušky oboru cestovní ruch

Ve dnech 23.-26.4.2019 skládali praktickou maturitu studenti CR4. Úkolem bylo zhostit se práce průvodce cestovního ruchu na vybraných lokalitách v Třebíči a blízkém okolí. Většina studentů si zvolila průvodcování v českém jazyce, ale mohli jsme slyšet průvodcování i v němčině a angličtině. Většina studentů k maturitním zkouškám přistoupila pečlivě, dodala průvodcovskému výkladu "šmrnc" využitím scénky, kostýmů, soutěží. U průvodcování o modelu města Třebíče studentky dokonce pozvaly autora pana Stanislava Vršku a v městské věži, v rámci inscenace legendy, vystoupil zvoník a kostlivec. Máte li zájem zjistit, jak taková praktická maturita probíhá, lze se podívat na stránky třebíčského publicisty pana Františka Jůzy, který ze zkoušky Terezy Jirsové pořídil reportáž. https://www.trebic.news/inpage/maturita-628/

Praktická maturita oboru Hotelnictví 26. Duben 2019 Praktická maturita oboru Hotelnictví

V pátek proběhly praktické maturitní zkoušky našich oborů. Již tradiční záležitostí je i praktická maturita oboru Hotelnictví, kdy žáci připravují vynikající dobroty pro své rodiče a blízké. Ochutnejte alespoň na fotečkách.

Roadshow ZŠ Myslibořice a Den země 12. Duben 2019 Roadshow ZŠ Myslibořice a Den země

Naši Roadshow po základních školách jsme zakončili až nyní a to v Myslibořicích. Zde jsme již tradičně součástí Dne země, který probíhá v celé škole. Opět jsme dovezli naše dovednosti až k dětem na základní školu a tentokrát jsme přidali ještě Fotoccino, samozřejmě jsme nevařili kávu, ale kakao. Děkujeme za krásnou akci.

Junior Lingua 04. Duben 2019 Junior Lingua

Dne 4. 4. 2019 se na naší škole konal již 15. ročník krajského kola konverzační soutěže Junior lingua v anglickém a německém jazyce učebních oborů. Soutěže se zúčastnilo devět škol z celého kraje. V anglickém jazyce zvítězil Adam Bula ze Střední školy gastronomické A. Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou a v německém jazyce si prvenství odnesl Ivo Miklík ze Střední odborné školy a učiliště v Třešti. Náš Marek Mikyska obsadil výborné čtvrté místo v německém jazyce a páté místo v anglickém jazyce. Blahopřejeme všem účastníkům k jejich výkonům a těšíme se na příští ročník.

Krajské kolo mistrovství ČR v grafických disciplínách 26. Březen 2019 Krajské kolo mistrovství ČR v grafických disciplínách

Dne 26. 3. 2019 se na Obchodní akademii a Hotelové škole Třebíč uskutečnil 26. ročník krajského kola mistrovství ČR v grafických disciplínách. Soutěže se zúčastnilo 24 žáků z osmi středních škol kraje Vysočina. Soutěžními disciplínami byly wordprocessing, korektura textu a opis textu. Naši školu opakovaně nejlépe reprezentovala Inka Mejzlíková ze třídy OA4B. V opisu textu se umístila s 3662 čistými úhozy a s přesností 0,0 % na 2. místě. Ince gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

PRVNÍ MÍSTO V KRAJSKÉM KOLE JAZYKOVÉ SOUTĚŽE 11. Březen 2019 PRVNÍ MÍSTO V KRAJSKÉM KOLE JAZYKOVÉ SOUTĚŽE

Dne 11.3.2019 se studentka naší školy Anežka Jiráňová zúčastnila krajského kola jazykové soutěže v kategorii III.C, kterou po výborném výkonu ovládla a postoupila do ústředního kola v Praze. Přejeme mnoho úspěchů a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy!

KUCHAŘ VYSOČINY JUNIOR 02. Duben 2019 KUCHAŘ VYSOČINY JUNIOR

Dne 2. 4. se uskutečnila soutěž KUCHAŘ VYSOČINY JUNIOR. Úkol pro soutěžící byl připravit kachní prso na 4 porce s omáčkou a alespoň jednou přílohou v časovém limitu 45 minut a restaurační moučník na 4 porce - fondant s tekutým středem za 45 minut. Našim žákům se podařilo dosáhnout výborných výsledků - 1. místo v přípravě dezertu a 2. místo v přípravě hlavního pokrmu. Gratulujeme našim žákům Simoně Chládkové a Pavlu Pavlíčkovi za vynikající úspěch.

Vítězství na Gastrofestivalu Nitra 27. Březen 2019 Vítězství na Gastrofestivalu Nitra

Čtyřčlenné družstvo žáků naší školy získalo dvě vynikající 1. místa na XXII. ročníku Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Připravovalo se čtyřchodové menu, připravené s povinnými surovinami na téma SVATBA. Profesionální výkon předvedli kuchaři i servis ve složení: Radka Matýšková a Petra Fialová za kuchaře, Veronika Lavická a Tereza Cabejšková za servis. Žákům a učitelům, kteří se podíleli na jejich přípravě moc a moc gratulujeme!