cs en de

Fotogalerie

Cyklo-turistický kurz třidy OA2B 13. Červen 2022 Cyklo-turistický kurz třidy OA2B

Dnes jsme zahájili cyklo-turistický kurz v Bransouzích se třídou OA2B - sportovní management. Ubytováni jsme se u místního koupaliště.

OA1B a OA1A - sportovně turistický kurz 2022 06. Červen 2022 OA1B a OA1A - sportovně turistický kurz

V pondělí 6.6. třídy OA1B a OA1A zahájily sportovně – turistický kurz v Biskupicích. Během dvou dnů jsme zatím stihli turistiku, softbal, táborák, kroket, pétanque, basket a minigolf. V úterý nás zastihl déšť, a tak jsme odpoledne strávili skryti a hráli jsme stolní tenis, stolní fotbálek, šipky a piškvorky. Ve středu už nám počasí dovolilo se opět 100 % soustředit na sport a hráli jsme frisbee ultimate. Ve čtvrtek byla na programu turistika do Hrotovic, po cestě jsme navštívili zaniklou ves Mstěnice a jako třešnička na dortu byl wellness v místním Sport hotelu. V pátek už nás čekalo pouze vyhlášení nejúspěšnějších sportovců.

Kurzu přípravy kávy – Barista Junior 2022 03. Únor 2022 Kurzu přípravy kávy – Barista Junior

Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, seřízení mlýnku, jako prvotní seznámení s oborem barista. Kurz je zaměřen na práci na profesionálních pákových kávovarech a profesionálních mlýncích kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jež by měli o kávovém světě vědět.

Přednášku První pomoc do škol 14. Prosinec 2021 Přednášku První pomoc do škol

Žáci OA2B již okusili přednášku První pomoc do škol, kde se dozvěděli vše o poskytování první pomoci.

Přednáška o financích 17. Prosinec 2021 Přednáška o financích

Jak vydělat do 25 let na Ferrari a přitom poskytovat velmi kvalitní a potřebnou službu? Na PŘEDNÁŠCE O FINANCÍCH pánové @mr.tichacek a @lazarov.denis z @smsfinancecz předali zkušenosti z podnikání v oboru finančního poradenství.

Kurz - bezlepkové pečení 21. Červen 2021 Kurz - bezlepkové pečení

Dne 21.6.2021 proběhl na OZS v Jihlavě kurz bezlepkového pečení s lektorkou kurzu paní Vladěnou Halatovou, kterého se zúčastnili i naši žáci 2. ročníku oboru kuchař-číšník. Naučili jsme se, jak připravit výborný bezlepkový chleba, koláče nebo sachr dort.

Kurz studené kuchyně 28. Listopad 2019 Kurz studené kuchyně

Ve čtvrtek dne 28. 11. 2019 byl zakončen Kurz studené kuchyně, který u nás probíhal od pondělí. Tradičním zakončením byl překrásný raut s výrobky účastníků kurzu, které mohly ochutnat jejich pozvaní hosté. Ostatně sami můžete trochu "ochutnat" na fotografiích.

Státní zkoušky v grafických disciplínách 12. Únor 2019 Státní zkoušky v grafických disciplínách

V říjnu loňského roku se 8 studentů a studentek 4. ročníku oboru obchodní akademie rozhodlo složit státní zkoušku v grafických disciplínách. Dva měsíce se tito odvážlivci pečlivě připravovali, zdokonalovali se v rychlém a přesném opisu textu, ve zpracování tabulek v excelu a v tvorbě obchodního dopisu, aby tyto dokumenty odpovídaly platným státním normám. 11. prosince 2018 své dovednosti předvedli paní komisařce a v lednu letošního roku se dozvěděli, že všichni státní zkoušky v grafických disciplínách úspěšně složili. K blahopřání se připojila i paní ředitelka, která těmto studentům předala osvědčení o státních zkouškách, jež se mohou stát vzácným doplňkem jejich životopisů.

Baristický kurz 07. Únor 2019 Baristický kurz

Ve dvou dnech 7.- 8. 2. 2019 proběhl u nás ve škole již druhý baristický kurz pod vedením Tomáše Zahradila.

Baristický kurz 13. Listopad 2018 Baristický kurz

Ve dnech 13. a 14. listopadu proběhl v naší škole v Borovině baristický kurz určený žákům gastronomických oborů kuchař – číšník a cukrář. Zúčastnilo se ho 15 žáků uvedených oborů. Kurz vedl barista pan Tomáš Zahradil z ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE. Základní kurz BARISTA JUNIOR zaměřený na přípravu kávy espresso a capuccino a seznámení s oborem barista je určen právě pro žáky hotelových škol. V teoretické části získali účastníci kurzu základní informace týkající se kávy, Pražení kávy, historie a současnosti oboru barista. V praktické části se žáci seznámili s principy každodenní péče o kávovar a kávomlýnek. A samozřejmě s praktickou přípravou základních káv espresso a capuccino. V průběhu celého kurzu bylo podle odhadu spotřebované kávy, připraveno asi 700 porcí káv a spotřebováno kolem 40 litrů mléka. Účastníci kurzu po závěrečném testu obdrželi certifikát CBA BARISTA JUNIOR, jehož platnost je celosvětová.