var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-21162358-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Close

3. kolo přijímacího řízení

29. 6. 2015

Vážení rodiče a uchazeči,

3. kolo přijímacího řízení se koná dne 29. 6. 2015 do studijních oborů Obchodní akademie, Hotelnictví a učebních oborů Cukrář, Kuchař-číšník, Aranžér, Kadeřník a dálkové formy nástavbového studia Podnikání.

Přijímání žáků do studijních oborů - na základě výsledků jednotných didaktických testů z českého jazyka, matematiky a pohovoru. Přihlášky je třeba doručit do 25. 6. 2015.

Předání rozhodnutí o přijetí ke studiu bude probíhat od 6:30 do 15:00 hodin.

Kuchař – číšník

Absolvent učebního oboru kuchař - číšník pro pohostinství je středoškolsky vzdělaný pracovník s odborným vzděláním.

 

Ovládá:

  • technologické postupy při přípravě jídel teplé a studené kuchyně
  • techniku jednoduché a složité obsluhy
  • sestavování jídelních a nápojových lístků a složitých menu dle gastronomických pravidel
  • povinnosti barmana a zajišťování slavnostních hostin
  • základy obchodních a podnikatelských činností včetně používání počítače a komunikace s hostem v cizím jazyce

 

Způsob ukončení a certifikace:

  • závěrečná zkouška
  • výuční list s vysvědčením o závěrečné zkoušce
  • Europass

 

Uplatnění absolventů:

Absolvent se uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.

 

Možnosti dalšího vzdělávání:

Absolventi mohou pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu podnikání, ukončeném maturitní zkouškou.

  • kurz vyřezávání ovoce a zeleniny
  • barmanský kurz
  • kurz studené kuchyně
  • cukrářský kurz

 

Dokumenty

ŠVP Kuchař - číšník